דיני צוואות וירושות:



"במקום שאליו אני הולך 

היו רבים כבר לפני

השאירו שביל, השאירו עץ,

השאירו אבן לרגלי.

ומה אני אשאיר אחרי

האם אשאיר איזה דבר?" 

(מילים: יורם טהרלב ז"ל) 

אדם המבקש לתכנן מראש סוגייה זאת, מומלץ לערוך צוואה במסגרתה הוא מצווה את אופן חלוקת רכושו ליורשיו.

לא פעם צוואה חשובה אף על מנת להתחקות אחר העזבון ומסת הנכסים שמותיר אדם לאחר מותו ליורשיו, שכן בצוואה פעמים רבות מפרט המצווה את מלוא רכושו.

 

ככל שאדם לא הותיר אחריו צוואה, הרי שעזבונו יועבר ליורשיו על פי דין, וזאת בהתאם לחוק הירושה, תשכ"ה – 1965, כלומר ליורשיו החוקיים על פי החוק.


ככלל, לאחר מותו של אדם ועל מנת להוציא לפועל את צוואתו יש להגיש לרשם לענייני ירושה בקשה לצו קיום צוואה. ככל שאדם לא הותיר אחריו צוואה, ועל מנת לקבוע את יורשיו וחלקם בעזבון, נדרש להגיש בקשה לצו ירושה לרשם לענייני ירושה. 


לא פעם בוחרים בני זוג לערוך, על פי חוק הירושה, צוואות הדדיות וזאת במטרה להבטיח את זכויות בן הזוג ועצמאותו ברכוש שנצבר במהלך חייהם, כאשר הם בוחרים במשותף את זהות יורשיהם לאחר לכתם.


לא פעם בוחרים ילדים להסתלק מחלקם בעיזבון הורה מנוח שנפטר, וזאת לטובת ההורה השני שלהם שנותר בחיים.


תכנון מראש של מתן הוראות וציוויים בעת עריכת צוואה יכול למנוע מחלוקות וויכוחים מיותרים, אשר עלולים להתעורר עם מותו של אדם אהוב.


אף לאופן עריכת הצוואה וניסוחה חשיבות מכרעת לעניין קבילותה, כאשר ככל שקיימים פגמים בצוואה, ייתכן שיש מקום להביא לפסילתה באמצעות הליך של התנגדות לצוואה.


לעיתים בשל מסת נכסים רבה, או אי יכולת של היורשים להגיע לידי הסכמות, יש אף למנות מנהל עזבון אשר יהיה אמון על רישום הנכסים על שם היורשים וחלוקתם בהתאם לצו הירושה/הצוואה או על פי הסכם חלוקת העזבון.


אין ספק שלאבד אדם קרוב זהו רגע קשה בחיים. לכן עריכת צוואה שתשפוך אור על רצונו של האדם הקרוב שנפטר, יכולה אף להביא לנחמה מסויימת לקרובים, אשר חשים כי בקיום הצוואה הם מכבדים את רצונו של המת.


מפגש עם 'סוף החיים' דורש אמפתיה ורגישות בליווי מקצועי.


לתיאום פגישת ייעוץ מוזמנים ליצור עימנו קשר.