לכאורה נשמעים כיום קולות רבים הטוענים כי היום, להבדיל מהעבר, "היד קלה על ההדק", אבל הדברים הם אף פעם לא "שחור ולבן".
למעשה אירוע של גירושין הוא אחד האירועים המכוננים בחיי אדם וזאת אף פעם לא החלטה שיש להקל בה. לפעמים נסיבות החיים, עליהן אין לנו שליטה, הן אלו שמובילות אותנו לתהליך גירושין אשר שומט את הקרקע מתחת לכל מה שהכרנו עד עתה.
לכן, כשמנהלים הליך גירושין יש לקבל תחילה ייעוץ מקצועי בעניין הזכויות והחובות של כל צד בהליך הגירושין, תוך שמירת האינטרסים של הילדים וטובתם.
יש לשקול את האסטרטגיה המתאימה לכל מקרה ומקרה: האם ההליך ינוהל בבית משפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני? האם יש מקום להדברות או שמא ההליך מצריך פעולות זריזות כגון צווים דחופים?
היכן יש להגיש את התביעות הנלוות לעניין הגירושין, כדוגמת: תביעת מזונות ילדים? מזונות אישה? תביעת החזקת קטינים והסדרי שהייה? תביעה רכושית? האם יש צורך בהגשת בקשה לצו הגנה בשל חשש לאלימות מבן הזוג? ככלל יש להבין כי בעוד שבתביעות אלו אנו יכולים לשקול אסטרטגית את מהלכינו בנוגע לערכאה השיפוטית בה הן יידונו (בין אם בבית המשפט לענייני משפחה ובין אם בבית הדין הרבני), הרי שככלל תביעת גירושין ותביעת כתובה ידונו תמיד בבית הדין הרבני, לו הסמכות הבלעדית בעניין זה.
כאמור לכל ערכאה (דתית או אזרחית) יתרונות וחסרונות, ולכן חשוב להיוועץ תחילה עם עו"ד המתמקצע בדיני משפחה על מנת להתאים את האסטרטגיה המשפטית לכל מקרה ומקרה.
לתיאום פגישת ייעוץ מוזמנים ליצור עימנו קשר.